Marta Linares > Artesans dels sons

dimecres, 27 de maig del 2015

Com fer una audició diferent: Morning Mood (Peer Gynt)

Una audició pot ser el punt culminant de la sessió o del treball realitzat a l'aula, però també pot ser un punt de partida en el qual els sentits i les sensacions tenen un protagonisme molt important.
A l'hora de triar les audicions hem de tenir molt en compte què en volem treure de profit, ja sigui un treball de ritme, instrumentació, fraseig, contextualització de l'obra o simplement conèixer l'audició en concret.

Si tenim en compte la necessitat de moure's dels alumnes i d'experimentar la música amb el propi cos, les audicions són un material excel·lent per unir cos i música, audició i sensació, recepció sonora i consciència corporal.

L'exemple que us proposem parteix de l'obra Morning Mood de la Suite Peer Gynt d'Edvard Grieg. Vam començar treballant l'expressió corporal aprofitant els crescendos que facilita la música per després adonar-nos que es tractava d'un diàleg entre dos instruments: flauta travessera i oboè. No és fins al final de tot quan se'ls proporciona el material que veieu al vídeo.

Per parelles, cadascú representa un instrument solista amb el material corresponent. Tenint en compte el diàleg entre els dos han d'esperar el seu torn (atenció i discriminació auditives) per poder-se bellugar seguint la música.

Automàticament i sense haver-los dit res, en el moment del tutti final del tema els alumnes s'acaben aixecant per la inèrcia i l'emoció que els transmet la música, una experiència senzilla però molt productiva que recomano a tothom.



Silly Symphonies - Music Land

El jazz i la música simfònica poden unir-se? Mireu aquest conte musical tan divertit i ho esbrinareu!